Dolar 34,1092
Euro 38,1050
Altın 2.854,70
BİST 9.964,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
29°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Mersin Onkoloji Güz Okulu, MEÜ’de gerçekleştirildi

Mersin Onkoloji Güz Okulu, MEÜ’de gerçekleştirildi
A+
A-

MEÜ Tıp Fakültesi ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi iş birliğinde, kanser hastalığındaki tanı, tedavi ve takip süreçlerinde başarılı olmak için ve en güncel bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip etmek için düzenlenen “Mersin Onkoloji Güz Okulu” tamamlandı.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde, MEÜ Tıp Fakültesi ile Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen ve başkanlığını Prof. Dr. Tahsin Çolak ile Prof. Dr. Emel Sezer’in, ikinci başkanlıklarını ise Prof. Dr. Erdem Akbay ile Prof. Dr. Murat Bozlu’nun yaptığı; bilimsel sekreteryasını Prof. Dr. Enver Reyhan ve Doç. Dr. Vehbi Erçolak’ın gerçekleştirdiği kongreye alanında uzman pek çok tıp hekimi katılım sağladı.

Toplantıda kansere yakalanan hasta ve yakınları için kanserin “büyük bir yıkım ve adeta ölümlerden beter” olarak algılandığı ifade edilirken, doktorlar için ise çok dikkatli tanı, tedavi ve takip süreci demek olduğunun altı çizildi. Bunda ise başarılı olmak için de en güncel bilimsel gelişmeleri ve teknolojiyi takip etmenin gerekliliğinin vurgulandığı toplantının ana amacı ise “kanserli hasta Amerika’da, Batı Avrupa’da, Japonya’da ve diğer gelişmiş ülkelerde hangi başarılı tedaviyi alabiliyorsa; ülkemizde de daha iyisini almalıdır. Kanserden korkma, geç kalmaktan kork.” olarak belirlendi.

Bu amaçla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Onkoloji Güz Okulu Başkanı ve MEÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahsin Çolak, “Gerçekleştirdiğimiz bu toplantı multidisipliner, kanser cerrahisi ve tanı tedavisi ile ilgilenen tüm bileşenlerle birlikte yaptığımız değerli bir toplantı. Bu toplantılar sayesinde hastalığa her yönüyle her açıdan bakabiliyoruz. Kendimizi de güncelleyebiliyoruz. Toplantıya katılan diğer arkadaşlarımızın da faydalanacağını düşünüyorum. Bu tür toplantıların sadece bilimsel bir yönü bulunmuyor. Arkasında çok ciddi bir organizasyon var. Bu vesileyle bu organizasyon sürecinde bizlere yardımcı olan hem endüstri hem de firmalara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki siz değerli hocalarımızın da katılımıyla verimli ve güzel bir toplantı olur.” ifadelerini kullandı.

Dr. Tahsin Çolak’ı gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından “Mide Kanseri”  oturumu ile iki gün süren etkinliğe başlandı. Oturum öncesi söz alan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enver Reyhan “Kanser tedavisi denildiğinde benim aklıma, her aşamasında multidisipliner çalışmak, bu alanla ilgilenen doktorların fedakarlığı, azmi, literatürü yakından takip etmeleri ve bilimsel faaliyetlerle iç içe gelmeleri aklıma geliyor. Bizler de güncel literatür ve deneyimleri paylaşmak için yola çıktık. Bugünkü bilimsel etkinliğin planlamasını da Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi ile beraber yaptık. Bu vesileyle Mersin Onkoloji Güz Okulu Başkanı Dr. Tahsin çolak hocamıza, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şubesi Derneği Başkanı Dr. Timuçin Çil hocama ve son olarak bilimsel bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşmak için gelen tüm değerli hocalarımla teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz.” şeklinde konuştu.

Dr. Enver Reyhan’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından gün içinde Gastrointestinal kanserlerden Mide kanseri, Pankreas Kanseri ve Kolorektal (Kalın Bağırsak) Kanserler ile ilgili oturumlar yapıldı. Güz okulu ertesi gün Ürolojik kanserlerden Renal Hücreli Karsinom, Mesane Kanseri ve Prostat Kanseri oturumları ile devam etti.

Mersin Onkoloji Güz Okulu, 15-16 Ekim tarihleri arasında toplamda yedi farklı oturumda, 26 konu başlığında gerçekleştirilen sunumların ardından sona erdi.

ETİKETLER: