Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 30°C

ÜNLÜ MİMARDAN SEÇER’E ZİYARET

Dünyaca ünlü mimar ve şehir plancısı, Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı, İpek Yolu Küresel Birliği Başkanı Dr. Younghoon Kwaak, Başkan Seçer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede Mersin’in şehir planları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

ÜNLÜ MİMARDAN SEÇER’E ZİYARET
A+
A-

Dünyaca ünlü mimar ve şehir plancısı, Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı (World Citizen Organization-WCO), İpek Yolu Küresel Birliği Başkanı ve İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu Başkanı Dr. Younghoon Kwaak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede Mersin’in şehir planları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Başkan Seçer’in Büyükşehir Belediyesi’ndeki makamında gerçekleştirilen ziyarette, Dr. Younghoon Kwaak’ın eşi Sherry Kwaak ve Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de yer aldı.

Dr. Kwaak Güney Kore Olimpiyat Köyü Mimarı olmasının yanı sıra, Seoul Metrosu mimarlığını da yaptı. Çok sayıda şehrin master planlarını hazırlayan, Güney Kore EXPO’sunun da mimarı olan Kwaak, Birleşmiş Milletler tarafından Buda’nın doğduğu yer olan Lumbini’de bir dünya barış şehri kurmakla görevlendirilmişti.

Dr. Kwaak Başkan Seçer ile görüşmesinde, Birleşmiş Milletler nezdinde Türkiye‘nin İngilizce adını ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ olarak değiştirilmesi önerisini yapmış olduğunu ve kabul edilmesinden de çok memnun kaldığını belirtti.