Dolar 34,0778
Euro 38,0489
Altın 2.833,75
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

ORMAN YANGINI ENDİŞELENDİRDİ!

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte orman yangınları ile ilgili haberler gelmeye başladı. Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan yangın korkuya neden olurken, akıllara geçtiğimiz yıl büyük hasara yol açan ve söndürülmesi günlerce süren yangınları getirdi.

ORMAN YANGINI ENDİŞELENDİRDİ!
A+
A-

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte yangın haberleri de gelmeye başlıyor. Ormanlık alanda unutulan çöpler, bilinçsizce yapılan piknikler ve olumsuz hava koşulları yangına neden oluyor. Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesi’ndeki Tisan Yarımadası mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye orman işletme müdürlüğüne bağlı ekipler sevk edildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına aldığı bildirildi. Yeşilovacık Mahallesi Muhtarı Rıtvan Alcın, yangının fırtına nedeniyle çıkmış olabileceğini söylerken yangının çıkma nedeni henüz belirlenemedi. Geçtiğimiz yıl Silifke, Aydıncık, Gülnar ve Bozyazı’da çıkan orman yangınları bölgede büyük hasara yol açmıştı.

GEÇTİĞİMİZ YIL 177 BİN 476 HEKTAR ORMANLIK ALAN KÜL OLDU
Türkiye’de geçtiğimiz yıl ocak ile ağustos ayları arasında 177 bin 476 hektar ormanlık alan kül oldu. Greenpeace, kaybın büyüklüğünü ‘Yangınlarla yaklaşık 250 bin futbol sahası, tüm İstanbul’un yaklaşık 5’te 1’i büyüklüğünde bir alan yok oldu’ ifadesiyle anlatmaya çalışıyor. Ege ve Akdeniz’de büyük hasara neden olan orman yangınlarının haftalarca söndürülememesi eleştirilere neden olmuştu. Yaz aylarına giriş yaptığımız şu günlerde Türkiye’nin olası bir orman yangınına ne kadar hazır olduğu merak konusu oldu.

ETİKETLER: