Dolar 34,1543
Euro 38,0347
Altın 2.887,96
BİST 9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 30°C
Cum 30°C

VATANDAŞ BALIĞA YÖNELDİ

Et ve tavuk fiyatları aldı başını gitti. Ramazan ayı öncesinde zam üstüne zam gelen kırmızı et fiyatlarına bir zam daha geldi. Et fiyatları bir ayda 40 TL birden zamlandı. Tavuk etinin kilosu ise 70 TL’ye dayandı. Vatandaş için kırmızı et yemek artık hayal olurken Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, deniz balıklarının diğer gıda ürünlerine oranla oldukça ekonomik olduğunu söyleyerek, balığa ilginin arttığına dikkat çekti.

VATANDAŞ BALIĞA YÖNELDİ
A+
A-

Et ve tavuk fiyatlarına art arda yapılan zamlar bütçeleri zorladı. Yüksek enflasyonla birlikte ay sonunu nasıl getireceğinin hesabını yapan vatandaş, protein ihtiyacını karşılamak için ekonomik ve bütçe dostu olması nedeniyle balığa yöneldi. Kilosu 20-25 liradan satılan sardalya sofraların yeni gözdesi olurken Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, fiyatları mümkün olduğunca düşük düzeyde tuttuklarını söyledi.  15 Nisan’da başlayan 3-4 ay sürecek av yasağı ile ilgili konuşan Polat, kültür ve çiftlik balıkları dışında, deniz ürünlerinde bir artış olmadığını söyledi.

“AV YASAĞI NEDENİYLE ÇEŞİTLER AZALDI”
Balıkların yumurtlama dönemi olması nedeniyle şuan avlanma yasağı olduğunu söyleyen Polat, bu süreçten bahsetti. Polat, “Balıkların yumurtlama dönemi olması nedeniyle 3-4 aylık bir avlanma yasağı var. Bu nedenle balık çeşitlerinde bir azalma var. Balık sezonunda fiyatlarda bir artış vardı, şimdi zaten yasak olan balık yok tezgahlarda. O nedenle bir fiyat artışı da söz konusu değil” dedi.

“ÇİFTLİK VE KÜLTÜR BALIKLARINDA FİYATLAR ARTTI”
Deniz balıklarında bir fiyat artışının olmadığını söyleyen Polat, çarşıya gelen balıkların günlük ve taze olduğunu belirtti. Çiftlik ve kültür balıkçılığından da bahseden Polat, “Çiftlik ve kültür balıklarında bir fiyat artışı söz konusu. Çupra ve levrek yetiştirme kültür balıklarıdır, bu balıklarda ihracata dayalı bir talep olduğu için onlarda fiyat artışı var. Normalde kilosunu 40-50 liraya satarken şuan 90 liraya kadar fiyatlar çıkıyor” dedi.

“DENİZ BALIKLARI HER BÜTÇEYE GÖRE”
Yılın 12 ayı çıkan ve Akdeniz’de bolca bulunan sardalyanın omega 3 açısından zenginliğine dikkat çeken Polat, “Deniz balıklarında fiyatlar her bütçeye göre. Sardalyanın kilosunu 20-25 liraya satıyoruz. Mercan 30-40 lira, istavrit 25-30 lira, kefal 30 lira, uygun fiyatlı balıklarımız var. Halkın talebi var, biraz da fiyatlar uygun olunca insanlar balığa yöneliyor” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: