Dolar 34,1110
Euro 38,1431
Altın 2.876,34
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 29°C

EYT’LİLER BÜYÜK MİTİNGDE BULUŞACAK!

5 milyon EYT’li seslerini duyurmak için mitingde buluşmaya hazırlanıyor. EYT Yasası için umutlu bekleyişlerini sürdüren Emeklilikte Yaşa Takılanlar bir kere daha meydanlara inecek. Mersin’den de yoğun bir katılımın olacağı miting 15 Mayıs Pazar günü İstanbul Maltepe’de gerçekleşecek.

EYT’LİLER BÜYÜK MİTİNGDE BULUŞACAK!
A+
A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurları kanundaki düzenleme ile birlikte primlerini doldurmalarına rağmen, emekli olamadıkları için mağdur edildiklerini dile getiriyordu. EYT’liler edinilmiş hakların kaybedilemeyeceği iddiası ile kanunun geriye dönük işletilmemesini talep ediyordu. Bugüne kadar sürekli hayır yanıtını alan EYT mağdurları, Türkiye’nin her şehrinden İstanbul’da bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışacak.

EYT KANUNU ÇIKMADI, EYT’LİLER MEYDANA İNME KARARI ALDI
Emekli olmak için aranılan prim gün sayısı ve fiili hizmet süresi şartlarını taşımalarına rağmen 1999 senesinde yapılan yasal düzenleme ile getirilen yaş şartına takılan kişiler EYT derneğini kurmuşlardı.  Uğradıkları hak kayıplarının önlenmesini sağlamak adına EYT’liler sabırla EYT yasası düzenlemesinin çıkartılmasını beklemiş, kanunun çıkarıldığı günden sonraki sigorta girişi olan kişilere uygulanmasını talep etmişti. Beklenen EYT müjdesi bir türlü gelmezken EYT mağdurları bir kere daha toplanarak seslerini hükümete duyurma kararı aldı.

“HERKESİ MALTEPE MİTİNG ALANINA DAVET EDİYORUM”
Mersin Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYD) Başkan Yardımcısı ve EYT Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi Niyazi Korkmaz, 15 Mayıs Pazar günü yapılacak olan İstanbul Maltepe mitingine 5-10 araçlık konvoyla katılacaklarını söyledi.  Herkesi İstanbul mitingine davet eden Korkmaz, “Bizlere yardımlarını esirgemeyen belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, siyasi parti temsilcilerine, sendikalara ve sivil toplum kuruluşlarına EYT’li kaderdaşlarımız adına teşekkür ederim. Büyük, küçük herkesi Maltepe miting alanına davet ediyorum” diye konuştu.

ETİKETLER: