Dolar 34,0888
Euro 38,0982
Altın 2.840,42
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C

GÜLNAR BİR DERNEĞİ’NDEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gülnar Bir Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erzurum, kadınların yalnızca 8 Mart’ta değil hayatın her alanında her zaman var olduklarını söyledi.

GÜLNAR BİR DERNEĞİ’NDEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
A+
A-

Gülnar Bir Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Kadın Kolları Başkanı Ayşe Erzurum,  ‘Sadece 8 Mart mıdır?’ isimli konuşmasıyla kadınların hayatın her alanında var olduğunu hatırlattı.  Atasözleri ve deyimlerden de alıntılar yapan Erzurum, “Kadın üretkendir, toparlayıcıdır, neşedir, yuvadır. Evladı olsun olmasın anadır. Yolumuzu aydınlatan, hayatımızı şekillendiren, bizi kucaklayandır. Yuvamızı yapandır. Kadın ‘Yuvayı dişi kuş yapar’ söylemiyle deyimlerimizdedir. ‘Kadınsız ev, kuşsuz kafese benzer’ ‘Aslan dişisine bakar da kuvvet alır’ sözleriyle atasözlerimizdedir kadın. ‘Kadınlar insandır, biz insanoğlu’ sözleriyle ozanımızın dilindedir kadın. ‘Cennet anaların ayağının altındadır’ sözleriyle Peygamber Efendimizin hadislerindedir kadın. Sadece 8 Mart’ta değil, her zaman ve her yerde vardır kadın” dedi.

“KADINLARI HAYATIMIZIN MERKEZİNE ALIYORUZ”
Etkinlikle ilgili konuşan Günlar-Bir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Duran, Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çekti. Dünya Kadınlar Günü’nün önemi ve kadınlar arasındaki dayanışmanın yürütülmesi konusunda muhteşem bir etkinlik yapıldığını aktaran Duran,  “Derneğimiz pandemi nedeniyle 2 yıldır durağan bir seviyedeydi. Bugün etkinliğimizle derneğimiz tekrar aktif hale geldi. Kadınlarımız bizim için çok önemli, çünkü hayatımızın diğer yarısı. Hayatımızın yarısı olan kişileri hayatımızın merkezine alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KADIN DEMEK DÜNYA DEMEK”
Gülnar-Bir Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Emel Kaya, etkinlikte ‘Gülnar Hatunu’nun hikayesini anlattı. Tüm kadınların Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Kaya, şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir etkinlik düzenleyelim istedik, tüm hemşehrilerimizi davet ettik. Yoğun bir katılım var, bu da beni açıkçası mutlu etti. Kadın demek, her şey demek bence.  Kadın olmazsa dünya olmaz, erkekler olmaz. Kadın doğurgandır, anadır, sadakatlidir, dünyadır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz hepimiz için kutlu olsun.  Emekçi kadınların günü kutlu olsun.”

Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte ‘Kadınlar Ne İster’ konulu konuşması ile Psikolog Sevgi Nar Türe, Psikolog Melike Dut ve ‘Kadın Hakkı’ konulu şiiri ile Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Gündoğdu da yer aldı.

 

ETİKETLER: