Dolar 34,1535
Euro 37,9747
Altın 2.879,11
BİST 9.892,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Parçalı Bulutlu
Mersin
27°C
Parçalı Bulutlu
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 30°C

Export Miners, kalifiyeli ihracat personeli ihtiyacını karşılıyor

Export Miners, kalifiyeli ihracat personeli ihtiyacını karşılıyor
A+
A-

Mersin’de 3 yıl önce kurulan Türkiye’nin ilk ve tek ihracat ajansı olarak faaliyet gösteren Türkiye genelinde kalifiyeli ihracat personeli ihtiyacını karşılayan Export Miners, müşterileriyle, 2022 yılında hiç ihracat yapmayan müşterilerine toplamda 12.1 milyon dolar ihracat yaptırmanın haklı gururuyla hizmet verdiği müşterilerini sektör lideri yapmayı amaçlıyor.

Export Miners  grubu CEO’su ve  Türkiye Odalar ve  Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu üyesi  Batuhan  Aşut, Export Miners’ın  yurt içi ve  yurt dışında şubeleşme yatırımlarına devam ettiğini, İstanbul şubesiyle Marmara bölgesindeki müşterilerine, Mersin merkez ofisiyle de  Katar Kalkınma Bankası referansıyla, hem tüm Türkiye’ye hem de  çok hızlı büyüyen GULF bölgesi pazarına  hizmet vererek, nitelikli ihracatın artırılması ve yeni ihracatçı firmalar yaratılmasını hedeflediklerini belirtti. Batuhan  Aşut ayrıca, 2022 yılında 82 firmanın ihracat kayıtlarında ilk defa yer almalarını sağladıklarını da  söyledi.

Export  Miners’ın ülkedeki en büyük açık olan kalifiyeli ihracat personeli ihtiyacını karşılayabilmek için kurulduğunu  ifade eden  Batuhan Aşut, geçen yıl  hizmet verdikleri müşterileriyle toplamda 12.1 milyon dolar ihracat yaptıklarını kaydetti. Export Miners ile kalifiye personelini, mikro kobilerden Türkiye’nin ilk 500 ihracatçısına kadar büyük bir kesime sunduğunu ve gizlilik anlaşması çerçevesinde sadece her sektörden bir firma ile çalıştıklarını ifade eden  Aşut, hizmet verdiği müşterileri sektör lideri yapmayı amaçladıklarını belirtti.

“TÜRKİYE, DÜNYA PAZARINDA ÖNEMLİ BİR OYUNCU KONUMUNDA”

Aşut, Türkiye’nin stratejik konumu ve çeşitli sektörlerdeki üretim kapasitesi sayesinde dünya pazarlarında rekabet avantajına sahip olduğunu belirterek, “ Türkiye özellikle, tarım, hazır giyim, inşaat, otomotiv ve savunma sanayi gibi sektörlerde dünya pazarında önemli bir oyuncu konumunda. Tüm bunların yanı sıra Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Avrupa gibi yakın coğrafyalarda yer alan pazarlara erişim avantajına da sahip durumda” dedi. (Haber Merkezi)