Dolar 34,0876
Euro 38,1255
Altın 2.847,72
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un 2 ayrı noktasında depremzedeleri ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un 2 ayrı noktasında depremzedeleri ağırlıyor
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra Tarsus’ta da depremzedeler için 2 ayrı alanda hizmet veriyor.

Tarsus Gençlik Kampı bungalov evleri ve Berdan Konuk Evinde depremzedeleri ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, yemek, kıyafet, ve hijyen malzeme desteğinde bulunurken, özel durumu bulunan vatandaşlara da sağlık hizmetlerine ulaşma imkanı sağlıyor. Büyükşehir ekipleri, depremzede vatandaşların öncelikle sıcak bir alanda barınmaları ve yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak verirken, aynı zamanda depremzede ailelerin çocuklarına da psikolojik desteklerde bulunuyor ve uzmanlar nezaretinde etkinlikler düzenliyor.

“SICACIK ORTAMLARDA HİZMET VERİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürü Soner Yetgin, 6 Şubat sabahında yaşanan depremden sonra tüm ekiplerle birlikte sahada olduklarını belirterek, “Bölgemize Hatay yoğunluklu olarak, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan depremzede vatandaşlarımız geliyor. Onlara Tarsus Berdan Konuk Evimizde, Gençlik Kampımızda bulunan bungalov evlerimizde sabah kahvaltı, öğlen ve akşam yemeği olmak üzere sıcacık ortamlarda hizmet ediyoruz. Çamaşır Kafede tüm depremzedelerimizin çamaşırlarını yıkayıp, kaldıkları yerlere servis ediyoruz” dedi. Hasta ve özel gereksinimli bireylerle de yakından ilgilendiklerini kaydeden Yetgin, “Hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç olan depremzedelerimizle de öğretmenlerimiz bizzat ilgilenerek, hasta olanların hastanede tedavilerini yaptırıyoruz. Bunun dışında merkezde ve kırsaldaki mahallelerde bulunan evlere yerleşen depremzedelere de, gıda ve yakacak yardımı yapıyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)