Dolar 34,1101
Euro 38,1383
Altın 2.868,41
BİST 9.936,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Sorgun Barajı’nda su tutulmaya başlandı

Sorgun Barajı’nda  su tutulmaya başlandı
A+
A-

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta.

Mersin Sorgun Barajı’nda çalışmaların tamamlanarak su tutulmaya başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca; “Tüm bileşenlerinin tamamlanmasıyla Mersin’in Erdemli ilçesindeki 60 bin dekar tarım arazisini sulama suyuna kavuşturacak olan Sorgun Barajı’nın en önemli aşamalarından birisi olan su tutma işlemine başlandı.” İfadelerini kullandı.

“Temelden 109 metre yüksekliğe sahip Mersin Sorgun Barajı, 53 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir. Sorgun Barajı’nın tamamlanması ile 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, ayrıca kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 38 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlanacaktır. Derivasyon tüneli giriş kapaklarının kapatılmasıyla su, göl alanında biriktirilmeye başlandı. Suyun bir damlasını bile israf etmemek için ‘Su Vatandır’ hassasiyeti ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.