Dolar 34,1135
Euro 38,1220
Altın 2.875,45
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Biz kazanacağız, geri döneceğiz!

Biz kazanacağız, geri döneceğiz!
A+
A-

KESK üyesi KHK mağdurları Mersin’d6e bu hafta da alanlara inerek adalet çağrısı yaptı ve “ “Biz kazanacağız, geri döneceğiz!” dedi.

 

Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, 2016 yılında  çıkarılan ve binlerce emekçinin işinden edilmesine neden olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iade talebiyle sürdürdüğü mücadelesinde bu hafta yine alanlara indi.

 

KHK’lar gidecek biz kalacağız” başlığıyla Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan basın açıklamasına KESK üyesi sendikala ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Platform adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mustafa Özbay, öncelikle cumhuriyetin 99’uncu yılında, tam bağımsız ve gerçek bir demokratik Türkiye özlemi ile Cumhuriyet Bayramı’nın kutlu olmasını diledi.

 

 

KHK’DA 7 YILA GİRİLDİ

Bugün daha çok KESK üzerinde etkileri olan 675 sayılı KHK’nın 7.yılına girildiğini söyleyen

Özbay, “KHK zulmüne karşı sesimizi yükseltmek için tekrar alanlardayız. 15 Temmuz darbe girişimi üzerindeki sis perdesi yeterince dağılmamış olsa da girişim bahane edilerek hayata geçirilen 20 Temmuz sivil darbesinin neyi amaçladığı aradan geçen süre içinde tümüyle netleşmiştir.

 

Sivil darbe uygulamalarıyla OHAL döneminde bile askıya alınamayacak olan temel hak ve özgürlükler çiğnenmiş, darbe girişimi her tür anti demokratik uygulamanın gerekçesi haline getirilmiştir. Bunların başında da haksız ve hukuksuz ihraçlar gelmektedir” dedi.

ETİKETLER: