Dolar 34,0961
Euro 38,1532
Altın 2.853,55
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
28°C
Hafif Yağmurlu
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C

YAŞASIN CUMHURİYET

YAŞASIN CUMHURİYET
A+
A-

Mersin’de cumhuriyet kutlamaları çelenk sunumuyla başladı. Mersin Valiliğince düzenlene resmi kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Alanı’nda kurum ve kuruluşlar Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Törene protokol, öğrenci ve gazilerin yanı sıra vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti.

Haber Merkezi

Ülke genelinde olduğu Mersin’de de coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü için kutlamalar yoğun katılımla yapılıyor. Dün Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törene protokol, öğrenci ve gazilerin yanı sıra vatandaşların yoğun katılımı dikkat çekti. Mersin Valiliği tarafından düzenlenen törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, il protokolü, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Törende Vali Pehlivan, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Kutlamalar bugün de devam ediyor

Kutlamalar bugün sabah saatlerinde Kültür Merkezi Şeref Salonu’nda tebrik kabul töreni ile devam edecek. Daha sonra yine Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı gerçekleştirilecek. Törende Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, beraberinde Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacaklar. İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağın göndere çekilmesi ile devam edecek tören, gösteriler ile sona erecek.