Dolar 34,0831
Euro 38,1073
Altın 2.846,74
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 28°C
Az Bulutlu
Mersin
28°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C

Mersin halkı çiçekçisi ile internetten buluşacak

Mersin halkı çiçekçisi ile  internetten buluşacak
A+
A-

Haber Merkezi

 

Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odasının 3. İstişare Toplantısı, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı.

Projede görev alan Mersin ESOB Genel Sekreteri Cevdet Tekbaş’ın sunumuyla kürsüye gelen Çiçekçiler Odası Başkanı Ahmet Özdemir açılış konuşmasını yaptı. Başkan Özdemir konuşmasında çiçekçi esnafının internet satış ağına geçmesini ‘Esnaf Seninle’ programı ile başlattık. Esnaflarımıza ve Suriyeli vatandaşlarımıza ayni ve nakti yardım girişimleri yaparak faaliyete geçirdik. Ucuz mal temini ile esnafımıza ilk elden mal temini sağladık. Bugünde esnafımızın çırak- kalfa ve usta sorunu ile ilgili istişarelerimizi ilgili kişi ve kurumlarla hep birlikte tamamlayacağız” dedi.

Ardından Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer bir konuşma yaptı. Başkan Dinçer, Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yeni yönetiminin  çalışmalarına değinerek, eğitime büyük önem veren yönetim kurulunun  kısa zamanda 3. İştişare toplantısını yapmasından dolayı tebrik etti.

BİLMER Proje Koordinatörü Ahmet Yaman da, toplantıya katılan çiçekçi esnafına  Mersin ESOB ile Uluslararası Çalışma Örgütü arasında ILO Mülteci Destek Programı ve “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İş Fırsatlarının Desteklenmesi”projesi ile Türkiye’de Kaliteli Çıraklık ve Mesleki Eğitim Yoluyla Suriyeli ve Ev Sahibi Toplulukların İstihdama Erişimlerinin Kolaylaştırılması Programı (İstihdam için Mesleki Eğitim Programı-İMEP) projesini anlattı .

Kent halkını Mersin esnafı ile buluşturan Esnaf Seninle projesinin koordinatörü Serkan Karakaya da, toplantıya katılan çiçekçi esnafını internet satış ağı ile ilgili bilgilendirdi. Toplantıya ekibi ile gelen Serkan Karakaya, sistemin kullanılması hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantı çiçekçi esnafının soru ve cevap, dilek ve temennileri ile sona erdi.

ETİKETLER: