Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Yağmurlu
Mersin
26°C
Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Öğretmenler 2 Kasım’da iş bırakıyor

Öğretmenler 2 Kasım’da iş bırakıyor
A+
A-

Tarsus’ta 2 Kasım’da Öğretmen Meslek Kanunu ile ilgili iş bırakma eylemi yapacak sendikalar ortak basın açıklaması ile tüm öğretmenleri 2 Kasım’da iş bırakmaya çağırdılar.

 

Haber Merkezi

 

Öğretmenler, Öğretmenlik Meslek Kanununun yeniden düzenlenmesi ve kariyer basamakları sınavının iptali talebiyle 2 Kasım’da iş bırakıyor. Ortak iş bırakma kararına imza atan 13 sendikadan, Tarsus’ta örgütlülüğü bulunan Eğitim İş, Eğitim – Sen ve Hürriyetçi Eğitim Sen yönetici ve başkanları bir araya gelerek süreci değerlendirdi. Tarsus’ta da ortak hareket etme kararı alan ve bunu kamuoyuyla paylaşan sendikalar yaptıkları ortak açıklama ile tüm öğretmenleri 2 Kasım’da iş bırakmaya çağırdılar.

Eğitim İş Şube Başkanı Yunus Karamık, Eğitim Sen şube başkanı Yasemin Yücel ve Hürriyetçi Eğitim Sen temsilcilik Başkanı Talip Özdemir tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak kariyer basamakları sınavının derhal iptal edilmesi, Öğretmelik Meslek Kanunu’nun, TBMM’de ivedilikle ele alınarak yeni bir meslek kanununun tüm eğitim sendikaları ve öğretmenlerin görüşleri alınarak düzenlenmesi acil talebimizdir.

Eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi sağlanmalıdır.

Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve 1. Dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir.

Eşit işe eşit ücret ilkesine uygun olarak farklı ücret ve istihdam şekillerine son verilmeli, kadrolu güvenceli istihdam sağlanmalıdır.

Kamuda mülakat uygulamasına son verilmelidir.

Tüm eğitim çalışanlarına sosyal devlet ilkesi gereği ayrım yapılmaksızın; giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarı iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir.

Öğrencilerimizin eğitim, barınma ve beslenmeleri devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.”

ETİKETLER: