Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 26°C
Yağmurlu
Mersin
26°C
Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 30°C
Çar 30°C

YÖK’ün taşınır devri TBMM’de

YÖK’ün taşınır devri  TBMM’de
A+
A-

HDP Mersin Milletvekili Turan, YÖK’ün Taşınır Mal Yönetmeliği’ne aykırı olarak kamu idaresi olmayan bir kuruluşa, bedelsiz taşınır devrini TBMM gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili, Ekonomi ve Tarım Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Rıdvan Turan Sayıştay 2021 raporunda Yüksek Öğretim Kuruluyla ilgili tespitleri TBMM gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Yükseköğretim Kurulu Sayıştay 2021 Raporu’nda yapılan denetimde Taşınır Mal Yönetmeliği’ne aykırı olarak kamu idaresi olmayan bir kuruluşa bedelsiz taşınır devredildiğinin tespit edildiğini belirten Turan, soru önergesinde şunları söyledi:

“İdarede yapılan denetimde 02.04.2021 tarihinde kamu idaresi olmayan özel hukuk kişisi bir ‘derneğe’ 13 adet HP marka masaüstü bilgisayar ve 13 adet muhtelif monitörün bedelsiz olarak devir edildiği tespit edilmiştir. 18.01.2007 tarih 26407 numaralı Resmî Gazete’de yayımlanan Taşınır Mal Yönetmeliği ve mezkûr Yönetmelik’in 31’inci maddesine dayanılarak 08.09.2007 tarih ve 26637 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhtiyaç Fazlası Taşınırların Bedelsiz Devri Hakkında Genel Tebliğ hükümleri dikkate alındığında genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, kamu idaresi olmayan herhangi bir kurum veya kuruluşa herhangi bir gerekçeyle taşınır devredemeyeceği açıktır. Diğer yandan Yükseköğretim Kurulunda yapılan denetimde kamu idarelerine usulüne uygun olmayan şekilde bedelsiz taşınır devri yapıldığı görülmüştür. İdarede yapılan denetimlerde, mevzuat hükümleri dikkate alınmadan 113 adet masaüstü bilgisayar ve 113 adet monitörün Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara yalnızca bir talep dilekçesi ve tutanak ile teslim edildiği tespit edilmiştir.”

 

Konuyla ilgili soru önergesi veren Turan, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, kamu idaresi olmayan herhangi bir kurum veya kuruluşa herhangi bir gerekçeyle taşınır devredemeyeceği açık olmasına rağmen; 02.04.2021 tarihinde kamu idaresi olmayan özel hukuk kişisi bir ‘derneğe’ 13 adet HP marka masaüstü bilgisayar ve 13 adet muhtelif monitörün bedelsiz olarak devir edilmesinin gerekçesi nedir?

Taşınır malların bedelsiz devriyle ilgili iş ve işlemler gerçekleştirilirken mevzuatta öngörülen usul ve esaslara riayet edilmesi gerekirken; mevzuat hükümleri dikkate alınmadan 113 adet masaüstü bilgisayar ve 113 adet monitör neden Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullara yalnızca bir talep dilekçesi ve tutanak ile teslim edilmiştir?”

ETİKETLER: