Dolar 34,1129
Euro 38,0923
Altın 2.860,79
BİST 9.971,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 29°C
Hafif Yağmurlu
Mersin
29°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

“Provokasyon ve kaosa izin vermeyeceğiz!”

“Provokasyon ve kaosa  izin vermeyeceğiz!”
A+
A-

Emek ve Demokrasi Platformundan CHP’li Başkan Vahap Seçer’e destek, “Provokasyona ve kaosa izin vermeyeceğiz!”

Haber Merkezi

Merin Emek ve Demokrasi Platformundan, terör saldırısı sonrası hedef gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e destek geldi.

Belediye önünde bir araya gelen platform üyeleri adına açıklamayı Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay okudu

Yüzyıllardır bir barış ve kardeşlik şehri olan Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevisi, Sünnisiyle, Yörüğüyle, Arabıyla, Çerkesiyle, göçmeniyle birlikte barış içinde yaşayan Mersin halkı üzerinde çeşitli provokasyonlar yapılmaya çalışıldığını söyleyen Özbay, “İlimizde 26 Eylül 2022 Pazartesi günü Mezitli Polis Evi’ne bir saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırıda bir polis memuru hayatını kaybetmiş bir polis memuru ile bir sivil yaralanmıştır.  Yaşanan bu terör saldırısını Mersin Emek ve demokrasi güçleri olarak şiddetle kınıyoruz. Nerden veya nasıl gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur.   Bu tür saldırıların Demokrasi, Barış ve Özgürlük mücadelesine zarar verdiği açıktır.

Saldırının hemen ardından siyasi iktidar ve sorumluluk makamında oturanların yapmış olduğu açıklamalar ile bu saldırıyı CHP ile irtibatlandırılmaya çalışılarak siyasi menfaat sağlama hesapları yaptığı ortaya çıkmıştır.

 

“Bu tür oyunlar tutmadı, tutmayacaktır”

AKP iktidarının 20 yıldır uygulamış olduğu ekonomik politikalar milyonlarca işçi, emekçi, kadın ve gencin hayatını çekilmez hale getirmiştir. Siyasi politikaları ülkeyi yarı açık cezaevine çevirmiş, halkın iradesi yok sayılarak seçilmişler tutuklanıp, yerlerine kayyım atanmıştır.

Siyasi iktidar 7 Haziran 1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşanan kaos ortamını yeniden sahnelemek istiyorsa bilinmelidir ki bu tür oyunlar tutmadı, tutmayacaktır. Türkiye halkları buna izin vermeyecektir.

Saldırıdan hemen sonra güvenlik güçlerinin Büyük şehir Belediyesi çalışanlarına yönelik yapmış olduğu gözaltılar, olayın belediye çalışanları ile bağı varmış algısı yaratma girişimidir. İlimiz milletvekili dâhil çeşitli trol çevrelerince Büyük Şehir Belediyesi ve çalışanlarına yönelik algı operasyonları uzun bir süredir devreye konulmuş ve bu tür girişimlerden medet umulmuştur. Büyük Şehir Belediyesi ve çalışanlarını ‘terör’ ile irtibatlandırma çabası boş bir uğraş olarak kalacak, Mersin halkı bu tür oyunlara prim vermeyecektir.

 

“Bedrettin Gündeş’in alınması algı operasyonu”

Uzun yıllar çeşitli belediyelerde görev yapan Büyük Şehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in gece yarısı kameralar eşliğinde evinin basılarak gözaltına alınıp tutuklanması yaratılmak istenen algının bir parçasıdır.

AKP kendi iktidarının devamı için HDP’yi krminalize ederek kapatmayı, CHP’yi de ‘terör’ ile irtibatlandırarak algı yaratma hesaplarını yapmaktadır.

Mersin halkı 31 Mart yerel seçimlerinde tercihini demokratik halkçı belediyecilikten yana kullanmış ve sayın Vahap Seçer’i seçmiştir. İktidarın algı operasyonlarıyla Belediyemiz üzerinde oynamak istediği oyunlara izin vermeyeceğiz. İlimizde yapılmak istenen her türlü  provakatif ve kaotik ortama karşı Mersin Emek ve Demokrasi güçleri olarak  Mersin Halkı ile birlikte mücadele edeceğimizi bir kez daha buradan ilan ediyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER: