Dolar 34,0067
Euro 38,0714
Altın 2.872,89
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Yağmurlu
Mersin
27°C
Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 30°C

KAMU EMEKÇİSİ KİRA YARDIMI İSTİYOR

Konut ve kira fiyatları zincirleme olarak düşmeyeceğini söyleyerek, kamu emekçilerinin görevde yer değişikliği ve üniversitelerin açılması ile beraber barınma krizini derinleştiğine dikkat çeken Birleşik Kamu-İş  Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, kira yardımı ve aylık enflasyon oranında zam talebini dile getirdi.

KAMU EMEKÇİSİ KİRA YARDIMI İSTİYOR
A+
A-

Enflasyonla birlikte yükselişe konut fiyatları, toplumun her kesimini olduğu gibi memurları da olumsuz etkiliyor. Kamu emekçilerinin görevde yer değişikliği ve üniversitelerin açılması ile beraber milyonlarca yurttaş kiralık konut ararken barınma krizi yeniden gündem oldu.

“ÖĞRENCİLER TARİKAT YURTLARINA MAHKÛM EDİLMEKTE”

Birleşik Kamu-İş  Konfederasyonu Mersin İl Başkanı Yakup Tekin, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, ekonomik krizle beraber artan fahiş kira artışları sebebi ile barınma ihtiyacının karşılanamadığını söyledi.

“Özellikle büyük şehirlerde kira fiyatları asgari ücretin üzerine çıkmıştır” diye Tekin, “Yeni göreve başlayan kamu çalışanları, büyük şehirlerde görevlendirilen çalışanlar, üniversite öğrencileri yüksek kira fiyatları sebebi ile ev bulmakta zorlanmakta ve birçoğu tarikat yurtlarına mahkûm edilmektedir.

Ailesi ile birlikte görevini icra etmeye çalışan emekçilerin büyükşehirlerde geçinmesine imkân olmadığı gibi tek başına yaşayanlar tanımadıkları insanlarla ortak ev tutmak zorunda kalmaktadır” dedi.

“MAAŞIN YARISINDAN FAZLASI KİRAYA GİDİYOR”

Ayrıca iki kişilik kamu çalışanı bir ailede de kazanılan bir maaşın yarısından fazlasının kira gideri olarak ayrıldığını dile getiren Yakup Tekin, “Geri kalan maaş, artan gıda fiyatları ve yaşam maliyetlerine yetmemektedir.

Kamu çalışanları aldıkları maaşlar ayın yarısı gelmeden bitmekte, bir sonraki maaş gününe kadar kredi kartlarına ve banka kredilerine mecbur kalmaktadır. Yıllarını devlete hizmet vermek için harcayan kamu emekçileri yoksulluk sınırının yarısı kadar maaşlara mahkûm edilmesi vefasızlık örneğidir.

AYLIK ENFLASYON ORANINDA ZAM TALEBİ

AKP iktidarının konut fiyatlarındaki artışı önleyemediği gibi maaşları enflasyona ezdirerek her geçen gün alım gücünü yok etmektedir. Bakan Kurum’un kira fiyatları hız kesmeden düşmeye devam edecek müjdesi AKP iktidarının alışkanlık haline getirdiği içi boş müjdeler gibi hiçbir karşılığı olmayacaktır.

AKP iktidarının büyükşehirlerde çalışan her kamu emekçisine kira yardımı adı altında ek ödeme yapması ve tüm kamu çalışanları maaşlarına aylık enflasyon oranında zam yapması gerekmektedir” diye konuştu