Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin 27°C
Yağmurlu
Mersin
27°C
Yağmurlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 30°C

HASTANEDE TERÖR ESTİRDİLER

HASTANEDE TERÖR ESTİRDİLER
A+
A-

Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitiren bir kişinin yakını polisin silahını alarak, sağlık çalışanlarına doğrulttu. Saldırganın serbest bırakılmasına sağlıkçılar tepki gösterdi. 

Mersin Şehir Hastanesi’ne bir yakınını getiren hasta yakını, bu sırada yakınının yaşamını yitirmesi üzerine hastanenin Acil Servis girişinde polis memurunun silahını alarak sağlık çalışanları ve polise doğrultu.  Sağlık çalışanları ve hastalara korku dolu anlar yaşatan kişinin saldırı girişimi, silahın emniyetinin kapalı olması nedeniyle önlendi. Olayın ardından saldırganın serbest bırakılması, sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı.

“SİLAHIN EMNİYETİNİN KAPALI OLMASI FACİAYI ÖNLEDİ”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Genel Sağlık İş Mersin Temsilcisi Gürbüz Şen, “Bugün sabah saatlerinde hastaneye ex olmak üzereyken getirilen bir hasta yakını, acil girişinde bir polis memurunun silahını almış ve ateş etmek üzere acil girişinde bulunan sağlık çalışanları ve polis memuruna doğrultmuştur. Silahın emniyetinin kapalı olması olası büyük bir facianın önüne geçmiştir” dedi.

“SAĞLIKÇILARIN ÖLDÜRÜLMESİ Mİ BEKLENİYOR?”

Etkisiz hale getirilen şahsın sonrasında serbest bırakıldığını ve gözaltı işlemi yapılmadığını aktaran Şen, “Tehdit, hakaretler savuran bu şahısın görevli polis memurunun silahını alması, içerde bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve zorla elinden silahın alınması ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir. Aynı şahıs başka bir yerden temin edeceği bir silahla yarım bıraktığı işi tamamlamak için geri gelebilir ve bir faciaya sebep olabilirdi” şeklinde konuştu. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün şahsı gözaltına almaktan imtina etmesini anlamakta zorlandıklarını belirten Şen, “Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını ve şahsı derhal gözaltına alınmasını talep ediyoruz. Gözaltı işlemi için sağlık çalışanlarının öldürülmesi mi beklenmektedir?” diye sordu.

Mersin Tabip Odası tarafından sanal medyada yapılan açıklamada ise, “Mersin Şehir Hastanesi acilinde bir hasta yakınının görevli polis memurunun silahını alması, içeride bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir” denildi.

“ADLİ TAHKİKATA BAŞLANILMIŞTIR”

İl Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili açıklama yaparak konunun adli mercilere sevk edildiğini söyledi. İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Saat 09.40 sıralarında geçirdiği kalp krizi neticesinde Mersin Şehir Hastanesinde vefat eden M.İ. isimli kadının 25-30 kişilik yakınları tarafından hastane bahçesinde taşkınlık çıkarıldığının bildirilmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Müdahale esnasında vefat eden kadının oğlu O.İ. ekiplerimizde görevli Polis Memuru M.Ç.’nin beylik silahını alarak kendisine zarar vermeye çalışmış ancak ekiplerimiz tarafından yapılan müdahale sonucu tabanca şahsın elinden alınmıştır. Olay esnasında personelimiz, sağlık çalışanları ve vatandaşlarımızdan hiç kimse zarar görmemiştir. Konu adli mercilere intikal ettirilerek Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli tahkikata başlanılmıştır” denildi.